Doom monster
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Newfangled Doom > Doom 3 General > Render stopped working in DoomEdit
 
Author
All times are GMT. The time now is 04:20. Post New Thread    Post A Reply
Moebius
Newbie


Posts: 3
Registered: 09-10


After years of making maps using DoomEdit it stopped rendering. If I press F7 the camera window title switches from CAM to RENDER but no rendered image appears. The image is locked, also. If I move the camera icon around in the XY window there is no change in the camera window. If I hit F3 it goes from RENDER back to CAM and the image updates to whatever the camera icon is looking at.

After looking everywhere for a function I might have undone I resorted to unloading Doom 3 and reloading it. I tried using the editor with just the basic CD-ROM install as well as after loading each patch. I just can't get anything to render in the editor. The game plays fine.

Is the something in one of the *.cfg files I need to add/change?

Pentium 4 3.2GHz
2G RAM
NVidia GeForce 6800 Ultra

Old Post 09-12-10 00:00 #
Moebius is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
kristus
Megablast!


Posts: 10626
Registered: 07-00


Do you have Windows7/Vista? I've not been able to use the in editor renderer since I switched from WinXP to Win7.

Old Post 09-12-10 00:13 #
kristus is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Moebius
Newbie


Posts: 3
Registered: 09-10


No, still running Windows XP Professional.

Old Post 09-12-10 00:38 #
Moebius is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
kristus
Megablast!


Posts: 10626
Registered: 07-00


Ok, Have you recently updated your GPU drivers?

Old Post 09-12-10 09:14 #
kristus is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Moebius
Newbie


Posts: 3
Registered: 09-10


Bingo!

I didn't load anything so I never considered it. I checked my Windows update history and it shows "nVidia - Display - NVIDIA GeForce 6800 Series GPU" on Monday, September 6, 2010. Guess I need to check those automatic updates from now on before I let any load.

So I loaded an older nVidia driver set from March of this year and render works fine in the editor.

Thanks for the help, should have considered display drivers as a culprit.

Old Post 09-12-10 17:04 #
Moebius is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 04:20. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Newfangled Doom > Doom 3 General > Render stopped working in DoomEdit

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.