Spider Mastermind
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > Doom Builder > Strange problem when trying to test a map.
 
Author
All times are GMT. The time now is 16:54. Post New Thread    Post A Reply
SsnakeBite
Registered just to make one post


Posts: 1
Registered: 04-10


Hi everyone. I just discovered Doom Builder. I decided to create a test map to see if I understand how everything works and to train with the various features. I followed everything the tutorials said, and yet, when I try to test a map, for some reason I'm starting the original Doom 2 game (what I mean is that I start at E1M1 and then everything goes on like it's a normal game) and my map never appears.
I tried to test the game using ZDoom and Doomsday, I tried playing my map as a normal wad, none of that worked.
Oh, and the map analysis found no error. So... can anyone help me, please? Thank you in advance.

Old Post 04-12-10 14:58 #
SsnakeBite is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
GreyGhost
Why don't I have a custom title by now?!


Posts: 8140
Registered: 01-08


Mapping for Doom 2 yet starting at E1M1 - that's an odd one. Are you using Ultimate or Shareware Doom as an additional resource wad?

Old Post 04-12-10 15:45 #
GreyGhost is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Gez
Why don't I have a custom title by now?!


Posts: 10690
Registered: 07-07



SsnakeBite said:
Hi everyone. I just discovered Doom Builder. I decided to create a test map to see if I understand how everything works and to train with the various features. I followed everything the tutorials said, and yet, when I try to test a map, for some reason I'm starting the original Doom 2 game (what I mean is that I start at E1M1 and then everything goes on like it's a normal game) and my map never appears.


The original Doom 2 game uses names such as MAP01, MAP02, etc. E1M1 is for Doom/Ultimate Doom. If you're using the wrong IWAD, your map does not replace a normal one.

With ZDoom you can use the console and type "map MAP01" or "map E1M1" or whatever other map name you use ("map MYMAP" for example) to force the game to go to a map whose name you know exist. You can also use the MAPINFO lump to change which maps are offered.

See the ZDoom wiki for further information: http://zdoom.org/wiki/Main_Page

Old Post 04-12-10 15:47 #
Gez is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
All times are GMT. The time now is 16:54. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > Doom Builder > Strange problem when trying to test a map.

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.

Message Board Statistics