Reaper Grimm
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Doom Editing > Importing graphics into SLADE 3
 
Author
All times are GMT. The time now is 01:34. Post New Thread    Post A Reply
Bucket
ROCK & LOAD
COCK BEEN BLOWED
IN YOUR MOUTH,
MANJUICE EXPLOAD


Posts: 4928
Registered: 01-04


Is there a particular rule about what type of graphics require a TEXTURES lump?

I don't have any custom walls/flats - just map names, levels, music and a title/inter screen. My WAD loads fine in Zandronum but Chocolate throws a "NumForName" error. Chocolate doesn't seem to complain with just levels and music. I haven't been able to narrow down exactly what I need to add to make it work.

Old Post 09-27-13 03:23 #
Bucket is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Obsidian
Senior Member


Posts: 2484
Registered: 05-12


As far as I know, only wall textures need the PNAMES and TEXTURE1 lumps: TITLEPIC, INTERPIC and flats can be put into a wad without too much problems. This might be a bit obvious, but check that all the graphics are in Doom format.

Old Post 09-27-13 03:55 #
Obsidian is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Bucket
ROCK & LOAD
COCK BEEN BLOWED
IN YOUR MOUTH,
MANJUICE EXPLOAD


Posts: 4928
Registered: 01-04


Obviously I don't create them in Doom format, but SLADE has a conversion feature. I think SLADE is molesting my WAD somehow, because the maps all run fine when I assemble the megawad using Doom Builder.

It appears to be a problem lining up entries, because I'm not recognizing the texture names it can't find.

Old Post 09-27-13 05:09 #
Bucket is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Obsidian
Senior Member


Posts: 2484
Registered: 05-12


Would you be able to post a link? It's alright if you don't want to, but it'll make the problem easier to diagnose.

Old Post 09-27-13 06:23 #
Obsidian is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Bucket
ROCK & LOAD
COCK BEEN BLOWED
IN YOUR MOUTH,
MANJUICE EXPLOAD


Posts: 4928
Registered: 01-04


Well, it doesn't seem to be a graphics problem. At least not what I thought it was. Thankfully, only a few of my maps have been corrupted. Chocolate is crashing because it can't find a texture; but it's actually looking for a combination of names (e.g. "ADLCHAINBROWN144-"). It leads me to believe that a pointer got screwed up somewhere, so it's looking at the wrong string. I have no idea how this happened or how to undo it. I may try saving the map as a prefab and importing it into a new file. I'm not looking forward to re-texturing four maps.

http://speedy.sh/Z7g3c/rear-entryway.wad
Here's one of the corrupted maps. I'd appreciate any help finding me an easier way to fix it.

Old Post 09-29-13 21:36 #
Bucket is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
marineController
Mini-Member


Posts: 57
Registered: 08-12


Lines 247 and 338 have missing texture ADLCHAIN.

Old Post 09-29-13 22:50 #
marineController is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
GreyGhost
Why don't I have a custom title by now?!


Posts: 8659
Registered: 01-08



Bucket said:
I'd appreciate any help finding me an easier way to fix it.
Try using DeePsea, it's not everyone's favorite but has more comprehensive error checking than Doom Builder.

Old Post 09-30-13 02:03 #
GreyGhost is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Bucket
ROCK & LOAD
COCK BEEN BLOWED
IN YOUR MOUTH,
MANJUICE EXPLOAD


Posts: 4928
Registered: 01-04


Yeah, those texture names didn't exist - I'm not sure how they got there. Probably vestiges of porting them from other IWADS, but some are a mystery. After I figured out which part of the string was the invalid texture, I simply had to remove them.
Thanks!

Old Post 09-30-13 05:25 #
Bucket is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
All times are GMT. The time now is 01:34. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Doom Editing > Importing graphics into SLADE 3

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.