Archvile
User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > Eternity > Bug: portals / hitscan
 
Author
All times are GMT. The time now is 22:08. Post New Thread    Post A Reply
Mordeth
Administrator


Posts: 2051
Registered: 05-00


Hitscans do not travel through portals anymore, but instead hit the flat/flat portal boundary. Projectile weapons however still travel through portals like they are supposed to. This used to work in the latest official release (3.35.92) but stopped working for the SVN builds. The oldest SVN build tested was r810.

Old Post Dec 8 2009 20:08 #
Mordeth is offline || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
esselfortium
A Major Doomworld Concern


Posts: 7053
Registered: 01-02


Yeah, the code for this (which was going to be replaced when the new clipping code is completed anyway) was taken out a while back when some sort of infinite-recursion-causing bug was discovered in it. It'll be working again with everything else in the new clipping code.

Old Post Dec 8 2009 20:38 #
esselfortium is online now Twitter account Youtube || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
Quasar
Moderator


Posts: 6557
Registered: 08-00


I don't know about the recursion bit (I think SoM handled that) but part of it was removed even earlier due to some type of bug that was causing tracers to hit ledges in front of you. 2S line clipping of tracers was completely broken.

Old Post Dec 17 2009 21:23 #
Quasar is offline Twitter account Youtube Github || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
printz
CRAZY DUMB ZEALOT


Posts: 9255
Registered: 06-06


What to do about wall portals now? In an older SVN I was using (I forgot the number), the wall portal wasn't blocking gunshot or "use" scans, while it was solid against actors. Now it blocks everything (but scan attacks make no hit effect on the portal surface).

How exactly do I use wall-linked portals anyway? I have the main room, and the rooms beyond the portal. For each of them, the portal surface is a one-sided line (wall). Do I have to tag ONLY the sector beyond, give linetype #377 to the portal side here, #376 to the portal side beyond, and link them both to the tag used? Or am I doing it the wrong way?

Old Post Dec 23 2009 21:54 #
printz is online now Twitter account Youtube Github || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
esselfortium
A Major Doomworld Concern


Posts: 7053
Registered: 01-02


For line-to-line linked portals, you don't tag sectors at all. Set it up in much the same way you would a silent teleport: two lines (their front sides facing the direction the portal should render into), one using 376 and the other using 377. Which one is which doesn't matter.

Old Post Dec 23 2009 22:09 #
esselfortium is online now Twitter account Youtube || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
printz
CRAZY DUMB ZEALOT


Posts: 9255
Registered: 06-06


Ok. Thanks. For now, nothing can move through it.

Old Post Dec 23 2009 22:22 #
printz is online now Twitter account Youtube Github || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
esselfortium
A Major Doomworld Concern


Posts: 7053
Registered: 01-02


They have to be on 2-sided lines, with enough room on the other side for the thing moving through it to fit into.

Old Post Dec 23 2009 22:24 #
esselfortium is online now Twitter account Youtube || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
printz
CRAZY DUMB ZEALOT


Posts: 9255
Registered: 06-06



esselfortium said:
They have to be on 2-sided lines, with enough room on the other side for the thing moving through it to fit into.

Thanks, it works, but now I also get horrendous HOM around the linedef. Here's how it appears: http://i45.tinypic.com/6r7erq.jpg [credits to 40oz for that sky]

Last edited by printz on Dec 24 2009 at 00:06

Old Post Dec 23 2009 23:54 #
printz is online now Twitter account Youtube Github || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
esselfortium
A Major Doomworld Concern


Posts: 7053
Registered: 01-02


Uhhh...I have no idea what you're doing wrong, but you're clearly doing something wrong, because I've put several line-to-line portals in all of my in-progress EE maps and none of them have ever done that. >_>

Old Post Dec 24 2009 00:11 #
esselfortium is online now Twitter account Youtube || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
printz
CRAZY DUMB ZEALOT


Posts: 9255
Registered: 06-06


I think I solved it :) I was mismatching the heights of the buffer (behind the teleporter) sectors with the portal (seen through the portal) sectors.

Old Post Dec 24 2009 00:14 #
printz is online now Twitter account Youtube Github || Blog || PM || Post History || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 22:08. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > Eternity > Bug: portals / hitscan

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.