Ouchface
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > Prboom+ is being weird [problem solved]
 
Author
All times are GMT. The time now is 19:05. Post New Thread    Post A Reply
Processingcontrol
Senior Member


Posts: 1546
Registered: 09-10


A few weeks ago my laptop got repaired for a minor hardware problem (I had to jiggle the charger around for a while before it actually started to recharge). When I got it back the old hard drive was kept, and the only possible software related difference that I noticed at first was that whenever I charged my laptop the screen would get brighter. However, when I tried to play a wad on Prboom+ I noticed that the game felt very different than before. Essentially it's much laggier and the game will briefly speed up once in a while. In comparison, Zdoom seems exactly the same as it was before.

Does anyone have an idea of what the problem is and how to fix it?

Old Post 09-17-12 05:42 #
Processingcontrol is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Foxpup
Junior Member


Posts: 217
Registered: 09-05


If your screen brightness changes depending on the battery charge level or whether the charger's plugged in, and it didn't before, your power-saving settings have obviously been messed with, so you've probably now got CPU throttling enabled (explaining the PrBoom+ slowdowns). Go into your power-saving settings (location varies depending on your OS) and set your CPU settings to "Max Performance" or whatever the appropriate option is for your OS.

Old Post 09-17-12 06:16 #
Foxpup is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Processingcontrol
Senior Member


Posts: 1546
Registered: 09-10


Thanks, that seemed to do the trick.

Old Post 09-17-12 20:40 #
Processingcontrol is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
All times are GMT. The time now is 19:05. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > Prboom+ is being weird [problem solved]

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.