Severed bunny head
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > ZDOOM - Escape Key Doesn't Work
 
Author
All times are GMT. The time now is 01:05. Post New Thread    Post A Reply
deimosoft
Warming Up


Posts: 16
Registered: 11-12


Hey guys, I hope someone can point me in the right direction.

I've recently encountered a bit of an issue with zdoom & derivative ports like gzdoom. Apparently these programs aren't recognizing my escape key any more. Pressing escape does not bring up the main menu at all. I can only get to the main menu if I load up an IWAD and press any key other than escape. It doesn't only affect the main menu either. If I do manage to get into the main menu escape still doesn't work. I'm not able to move back one menu level or cancel a key binding in the 'customize controls' dialog. I'm pretty stumped by this.

At first I thought this was specific to a pwad I'm working on, but now that I've been looking out for it I see that this issue persists globally. I've even wiped zdoom off my system & reinstalled it in a different location. Same issue.

The key works properly outside of zdoom. I've tested it out in sveral other programs and works fine.

Any ideas?

Last edited by deimosoft on 03-12-13 at 03:15

Old Post 03-12-13 03:07 #
deimosoft is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
WildWeasel
Resident Castlevania Super-Fanboy


Posts: 2794
Registered: 07-03


Does the issue persist when you delete/rename your INI file? Bear in mind that, depending on your OS configuration, it may be putting the INI file somewhere else other than the ZDoom folder itself.

Old Post 03-12-13 03:14 #
WildWeasel is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
deimosoft
Warming Up


Posts: 16
Registered: 11-12


Yeah, I've tried deleting the zdoom-<username>.ini file too. Doesn't seem to have any effect. Is there another .ini file that I should be looking for? This .ini is in the same folder as zdoom. What other possible locations should I check?

My OS is sadly Vista 64x (old laptop).

Thanks for your help!

Edit: It turned out to be some sort of quirk in the OS that fixed itself after a restart.

Old Post 03-12-13 03:18 #
deimosoft is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 01:05. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > ZDOOM - Escape Key Doesn't Work

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.