Archvile
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > G/Zdoom video stuttering on Intel HD in Archlinux
 
Author
All times are GMT. The time now is 12:50. Post New Thread    Post A Reply
xenphor
Warming Up


Posts: 18
Registered: 06-13


I compiled both Gzdoom and Zdoom but ran into the same problems with both. After around 5-10 min of gameplay, the game will start stuttering for seemingly no reason, even though vid_fps reports 60fps. On top of that, v-sync does not even work in Zdoom, although it does in GZdoom. With v-sync on in GZdoom, the stuttering is even more noticeable because there is a stark contrast between both states. I compiled both of these ports today with all latest updates to Arch applied. I believe I also had the same problem in Fedora.

Old Post 05-03-14 00:20 #
xenphor is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Graf Zahl
Why don't I have a custom title by now?!


Posts: 7793
Registered: 01-03


If it happens only after 5-10 minutes I suspect some overheating problem with your CPU powering down. Best check for dust in the fans or other problems that might block air flow.

Some time ago I had a similar problem with the system getting slow after some time. Turned out that the fan was so full of dust that it couldn't properly work anymore.

Old Post 05-03-14 08:00 #
Graf Zahl is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
xenphor
Warming Up


Posts: 18
Registered: 06-13


Well it's a new computer so I don't see how it could be that infected with dust. I guess I should also mention that the problem begins to correct itself after a few minutes of stuttering but never really goes back to normal. I also think that the fact that v-sync simply doesn't work in Zdoom would mean there are other issues.

Old Post 05-03-14 14:27 #
xenphor is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
plums
Senior Member


Posts: 2011
Registered: 08-13


vsync doesn't ever work in ZDoom, IIRC. It's there solely for GL ports.

My mistake, I was thinking of vid_maxfps which only works in software mode.

Last edited by plums on 05-03-14 at 17:10

Old Post 05-03-14 16:37 #
plums is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Graf Zahl
Why don't I have a custom title by now?!


Posts: 7793
Registered: 01-03


That's not correct. But of course it depends on the graphics driver. If it isn't correctly implemented there it can't work, of course.

Old Post 05-03-14 17:02 #
Graf Zahl is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 12:50. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > G/Zdoom video stuttering on Intel HD in Archlinux

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.