Reaper Grimm
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > probably dumb question (prboom)
 
Author
All times are GMT. The time now is 19:36. Post New Thread    Post A Reply
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


so im sure this has been discussed before, but i cant find anything on the forums.

whenever i launch prboom and start the game, there is a kind of lag or something that occurs before i can see the game. its like the game starts, but i dont actually see anything for like a full second, but during that blindness period the game functions normally. oftentimes im already being attacked before i can even see whats going on depending on what im playing. so, is there a fix for this? (this happens during demo recordings as well, even when i watch someone elses demo).

__________________
--

nuh NUH!

why dont you come see why dooming channel i never update!

www.youtube.com/user/oceanictrancerdsda

Old Post 05-11-14 19:59 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Grazza
Let's try Caesium


Posts: 12509
Registered: 07-02


Which version are you using? Please give the exact version number, and maybe the date-stamp of the exe file.

Old Post 05-11-14 20:21 #
Grazza is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13



Grazza said:
Which version are you using? Please give the exact version number, and maybe the date-stamp of the exe file.



--


version of prboom-plus: 2.5.0.8

‎installed: Saturday, ‎November ‎13, ‎2010, ‏‎8:41:34 PM

(by datestamp im assuming you mean the data i installed prboom-plus)

Old Post 05-11-14 20:27 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Seeker_of_Truth
Member


Posts: 334
Registered: 05-10


I don't know if this will solve your problem or not, but your version is out of date. You should update to version 2.5.1.3.

Old Post 05-11-14 22:25 #
Seeker_of_Truth is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


ok, ill try it

Old Post 05-11-14 23:06 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


updating seems to have fixed the issue. thanks!

__________________
--

nuh NUH!

why dont you come see why dooming channel i never update!

www.youtube.com/user/oceanictrancerdsda

Old Post 05-11-14 23:38 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


well, it still happens during recordings. it fixed for normal play. but not demo recordings. ugh...how can you accurately record when you cant see whats going on initially?

Old Post 05-11-14 23:45 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
TimeOfDeath
Forum Regular


Posts: 2772
Registered: 06-06


Do you have the wipe screen effect turned off?

Old Post 05-11-14 23:48 #
TimeOfDeath is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


yeah i have that disabled.

Old Post 05-11-14 23:54 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
oceanictrancer
Newbie


Posts: 8
Registered: 05-13


okay, that did it!

thanks!!

Old Post 05-11-14 23:58 #
oceanictrancer is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
TimeOfDeath
Forum Regular


Posts: 2772
Registered: 06-06


No problem, the same thing happened to me when I disabled them in zdoom.

Old Post 05-12-14 00:07 #
TimeOfDeath is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 19:36. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Source Ports > probably dumb question (prboom)

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.