Weird impy thing
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > XWE > Maps as markers ?
 
Author
All times are GMT. The time now is 23:22. Post New Thread    Post A Reply
sst66
Warming Up


Posts: 11
Registered: 08-05


Ok, so I've downloaded the latest beta of XWE and when i load a wad it shows the maps as markers instead of maps. I suspect that its just a matter of changing the type of entry the marker is so that it shows it as a map. I think (not sure) that a marker is of entry type 2 ? So i changed the entry type to 3 and viola, its now shown as a map. Now my Q...Why does xwe load a map as a marker instead of a map ?

Old Post 08-31-05 18:41 #
sst66 is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
TheDarkArchon
Senior Member


Posts: 2332
Registered: 08-04


Since it only recognises maps in the MAPxy form or the ExMy form.

__________________
* insert completely and utterly useless nonsense here that nobody will ever read ever *

Old Post 08-31-05 21:30 #
TheDarkArchon is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Csabo
Moderator


Posts: 541
Registered: 02-02


By default, XWE recognizes the following lumps as maps: MAP##;E#M#;E#M##;D#DM*;D#CTF*;MENUMAP (# is a number, * is any chars). You can easily edit this in the XWE.INI file. What was your map lump called?

Old Post 09-01-05 17:19 #
Csabo is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
andrewj
Senior Member


Posts: 1641
Registered: 04-02


A better way to recognise maps is to look at the lumps after it -- check if the next four lumps are THINGS, LINEDEFS, SIDEDEFS and VERTEXES.

Old Post 09-02-05 03:39 #
andrewj is offline Profile || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
sst66
Warming Up


Posts: 11
Registered: 08-05


My map lump is still the same as it was when I used an earlier version of XWE and it worked fine. But only became unrecognized on the very latest version of XWE. I use both XWE an DB so I haven't changed the lump name at all (still MAP01). I create my maps with DB and do some minor wad editing with XWE ,mostly just adding sounds and textures, so that I don't have to load additional textures in DB.
The map not being recognized is more of an annoyance than a real problem.
BTW, I'm not sure which versions of XWE I have (didn't bring them with me. You see, I'm not at my pc as I type this so I can't check right now) but I can tell you this, my old XWE didn't have the filter button called "Lumps" and didn't auto play WAV.'s and the newest does.
And, also, I will need to check the order of the lumps in my wad to make sure they are in the correct position. Thank you all for replying to my post :) Now I just wish someone would reply to my post in the DB section of the forum :(

Last edited by sst66 on 09-02-05 at 16:54

Old Post 09-02-05 16:48 #
sst66 is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 23:22. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > XWE > Maps as markers ?

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.