Demon
Register | User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > XWE > Awkward errors, cant edit anything.
 
Author
All times are GMT. The time now is 04:55. Post New Thread    Post A Reply
BlackFish
Forum Spammer


Posts: 4607
Registered: 06-02


At boot I get "cannot create key .wad" and then when I boot up a wad it goes "list out of bounds (3)".

My OS is Vista, perhaps that's why?

Old Post 02-25-07 18:26 #
BlackFish is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Csabo
Moderator


Posts: 541
Registered: 02-02


Someone else was mentioning this, but I didn't get it. They wrote "cannot create key.wad", and I was thinking they were trying to create a WAD file called key.wad, but you included the space, which means something entirely different.

It's basically a permissions issue. XWE tries to associate itself with WAD files, but that fails. Please paste this to the beginning your XWE.INI file, it should make it work:
code:
(OPTIONS) NOREGISTRY=0

Old Post 02-28-07 02:21 #
Csabo is offline Profile || Blog || PM || Email || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
MartinHowe
Junior Member


Posts: 144
Registered: 04-02


Of course you may want the association set up to begin with; but, quite rightly, don't want to risk giving any non-system related program administrator privileges every time it runs. What you could do, and what I did, is run XWE.exe for the first time from the explorer with right-click->Run As Administrator, say "OK" to the warning from Windows, let XWE start, set the path to your default IWAD as usual, then exit. Then put the NOREGISTRY=1 option in XWE.ini file with notepad; subsequently you can run XWE as normal (not as administrator).

Works a treat!

Old Post 09-28-07 18:38 #
MartinHowe is offline Profile || Blog || PM || Homepage || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
PaganRaven
Mini-Member


Posts: 81
Registered: 02-07


Wow, Thanks a ton! I've been having this problem for more than a year! I'm not the person who made this topic, but I DID come here once and complain about it before, but nobody could help me ='(

I might be the person the second poster is referring to, and now i got XWE working =)

Of course, I'll still go to using SlumpEd when it is necessary ;)

Old Post 11-24-07 01:03 #
PaganRaven is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
Gralkor
Registered just to make one post


Posts: 1
Registered: 07-09


yeh uhh, this prob doesnt have to do with xwe, but vista. i did the thing you said, and it goes "Cannot create C:\Program Files\xwe116\xwe.ini file. Make sure the path and file name are correct." i checked, and then checked again, and its still being a bozo, wat do i do?

Old Post 07-14-09 05:44 #
Gralkor is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
budyboy40
Registered just to make one post


Posts: 1
Registered: 09-09


the admin thing worked tysm!!

Old Post 09-20-09 17:03 #
budyboy40 is offline Profile || Blog || PM || Email || Search || Add Buddy IP || Edit/Delete || Quote
All times are GMT. The time now is 04:55. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Special Interest > XWE > Awkward errors, cant edit anything.

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.