Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Marlamir

Gzdoom 3.0+ custom iwads problem

Recommended Posts

Today i realize one problem that apear on gzdoom with version 3.0. The problem is that newer version of gzdoom didnt recognize custom iwads. In older version before 3.0 gzdoom load custom iwads or ipk3 just fine. It didn't ask me for iwads and load standalone but since gzdoom 3.0 old iwads that load by themself standalone (wolfenstein 3D tc,  psx tc etc.) didn't load and i need to pick iwads first. Why newer gzdoom didn't recognize custom iwads? Whats going on?

Share this post


Link to post

https://zdoom.org/wiki/IWADINFO

 

You need 3.2+ for loading .ipk3 or .iwad.

 

If it worked with older, then it was probably because you either used a batch file that forced it to load the custom iwad as an iwad; and they should still work; or you had a modified build of GZDoom in which the custom IWADs were added to the gzdoom.pk3's IWADINFO file.

Share this post


Link to post

I have 3.4.1 and no there were no batch or anything like this, i just drag wad to exe and it work before. I allways using original exe, if there is exe inside wad folder i allways ended up draging all files to my exe and i didnt use the custom exe inside wad folder. Is just little bit strange for my  that is not working anymore, im curious.

Share this post


Link to post

IWAD specified after -iwad switch is completely ignored when IWAD with the same mod name (file name is irrelevant) was found in the search path. It boils down to the same old check for duplicate names already fixed once. I'm for removing it completely.

Tutuapp 9apps Showbox

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×