Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
Thfpjct

The Pain of a Beginner trying to make a Sword :(

Question

Posted (edited)

I've come to ask questions on this forum so often that i am almost ashamed about, but here we go again.

I'm made This Sword on SLADE and everything seems in order on Code but when i Enter in the game and try to give it to me (Give SwordBAS) it doesn't appear, even if i try to give the BFG9000 to me (that is the weapon who is replacing), I tried to replace with the Chainsaw but the Error sprite appear instead.

 

I using GZDoom for tests, and SLADE 3.0 to make the Weapon.

 

Heres the Code.

ACTOR SwordBAS : Weapon Replaces Chainsaw
{
  Game Doom
  Weapon.Selectionorder 900
  Weapon.Slotnumber 7
  Weapon.Kickback 150
  Inventory.pickupmessage "You Got THE Sword"
  Obituary "%o was cut in Half by %k's Sword."
  +Weapon.MeleeWeapon
  States
  {
  
  Ready:
  IHSI A 1 A_WeaponReady
  loop
  Select:
  IHSI A 1 A_Raise
  loop
  Deselect:
  IHSI A 1 A_Lower
  loop
  
  Fire:
  IHSM A 1
  IHSM B 1
  IHSM C 1
  IHSM D 1
  IHSM E 1
  IHSM F 1
  IHSM G 1 A_Custompunch (5,0,0,"Knifepuff")
  IHSM H 1
  IHSM I 1
  IHSM J 1
  IHSM J 0 A_Refire
  Goto Ready
  
  Spawn:
  IHSP A -1
  stop
  }
}

ACTOR KnifePuff
{
  +NOBLOCKMAP
  +NOGRAVITY
  +NOEXTREMEDEATH
  +PUFFONACTORS
  RenderStyle Translucent
  Alpha 0.6
  SeeSound "SwordHitThing"
  AttackSound "SwordHitWall"
  ActiveSound "SwordMiss"
  VSpeed 1
  States
  {
  Spawn:
    PUFF ABCD 4
    Stop
  }
}  

 

Share this post


Link to post

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Sounds like GZDoom is unable to find the sprites of your weapon, I tested this code with the Fist sprites and it seems to work fine. Have you placed your sprites between S_START and S_END Markers in your wad? or inside the sprites folder in the case of pk3?

Share this post


Link to post
  • 0
23 minutes ago, tempdecal.wad said:

Sounds like GZDoom is unable to find the sprites of your weapon, I tested this code with the Fist sprites and it seems to work fine. Have you placed your sprites between S_START and S_END Markers in your wad? or inside the sprites folder in the case of pk3?

After Reading your response i check the wad and, oh look, i fuck-up. Thanks for the Help, i Dumb lol

image.png.a5ab5ffb78a771592e8b8501da10925b.png

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×