Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Pechudin

Visual bug in PrBoom+?

Recommended Posts

Posted (edited)

    So, I am editing my first map and having a blast, when upon testing my map in PrBoom+ I happen upon the following visual glitch. I don't know what is causing it, as I first though there might be some midtexture fuckery going on, but it does not seem to be the case. The 'void' seems to follow the player and is only drawn on the CEIL5_3 sector (the metal overhangs).

 

    Testing in GZDooM it looks fine (Hardware rendered, Vulkan). I also attach the top-down picture in case there might be a problem there.

 

    Oh, and the format is BooM: DooM (DooM format).

bug1.png

bug2.png

bug3.png

Share this post


Link to post
Posted (edited)
4 minutes ago, Jayextee said:

This looks like a variant on the 'slime trail' bug: https://doomwiki.org/wiki/Slime_trail

Unsure of a definitive fix, perhaps a different nodebuilder will do the trick.

Hmm... would putting vertices at gridpoints fix it then? I might try it just to see what happens.

 

EDIT: It did fix it! I just sligtly nudged two vertices onto the 8px grid, and the bug was fixed. I thought, since the bug had something to do with roundoff errors, that'd fix it.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×