Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
nathannathan

how do i get this wad to work *fixed*

Recommended Posts

can some one please tell me how get ct-tuncd to work what do i write this is what i put in: "D:\EDGE 1.29\gledge32.exe" -file ct-tun2.wad

what is wrong with this !?!?!

someone help me please

Share this post


Link to post

Looks fine to me.

Does it generate some kind of error message?

Try dragging the wad file you want to play and drop it on gledge32.exe.

Share this post


Link to post

yes there is an error but only if i drag it onto gledge32.exe, if i use run. all that happpens i hear the "windows error ding" then it just goes to desktop. the error is " DDF: File must start with a tag! error occurred near line 1 of DDFLANG

any idea's ?

Share this post


Link to post

What version of EDGE are you using?

Sounds to me like you have incorrect DDF getting passed into EDGE: Make sure you don't have any stray ddf files in your EDGE directory. I assume you haven't been modifying the edge.wad by hand, right?

And this ct-tun2.wad: Is that the one by Chronoteeth? I've tried this wad myself and it works with no problems.

If you show us a copy of your edge.log just after a crash that would help.

Share this post


Link to post

here is my EDGE LOG:

[Log file created at 09:33 PM on 15/Aug/2005]

EDGE v1.29 RC#1 compiled on Mar 14 2005 at 22:08:15
EDGE homepage is at http://edge.sourceforge.net/
EDGE is based on DOOM by id Software http://www.idsoftware.com/
from .\EDGE.CFG
StartupKeyboard: DirectInput KeyboardInit OK
StartupMouse: DirectInput MouseInit OK
I_StartupSound: initialized OpenAL.
OpenAL: Version: OpenAL 1.0
OpenAL: Device: (DirectSound)
OpenAL: Vendor: Creative Labs Inc.
OpenAL: Renderer: Software
I_StartupMusic: CD Music Init OK
I_StartupMusic: MUS Music Init OK
I_StartupMusic: OGG Music Init OK
I_StartupGraphics: Win32 OpenGL Init OK
I_SetScreenSize: Win32 OpenGL Screen Size OK
OpenGL: Initialising...
OpenGL: Version: 1.5.3
OpenGL: Vendor: NVIDIA Corporation
OpenGL: Renderer: GeForce4 MX 4000/PCI/SSE/3DNOW!
OpenGL: Multitexture extension found.
OpenGL: Paletted texture extension found.
OpenGL: Lights: 8 Clips: 6 Tex: 2048 Units: 2
Adding .\doom2.wad
Adding .\doom2.gwa
Adding .\EDGE.wad
Adding .\ct-tun2.wad
Loaded global palette.
HU_Init: Setting up heads up display.
R_InitFlats...
W_InitTextures...
EDGE.WAD version 3.5.1 found.

ERROR: DDF: File must start with a tag!
Error occurred near line 1 of DDFLANG

Share this post


Link to post

Hmmmm... Wierd!

OK, On my computer it runs OK.

However, I see that inside CT-Tun2.wad the DDFLANG entry has some rubbish characters at the very beginning of the lump, which on my pc are ignored by EDGE thus allowing the wad to run, but on your box EDGE is choking on them.

Solution:
Open CT-Tun2.wad with XWE, click on the DDFLANG lump and delete the first line of text in the lump (on my PC it looks like "//")

Let me know if that fixes it.

Share this post


Link to post

Could this be because of differing system default character encodings? One of you has Western ISO8859-1 and the other UTF-8, for example

Share this post


Link to post

LOBO THANK YOU !! that worked deleting that first line. Thanks so much i've really wanted to play this for awhile. Its no immoral conduct but its still damn awsome. I hope there are much more weapon mods for edge in the future with heaps of weapons and reloading for all of them. Thanks agian !

Share this post


Link to post

nathannathan: you're welcome. Glad I could be of help!

RjY said:

Could this be because of differing system default character encodings? One of you has Western ISO8859-1 and the other UTF-8, for example


Almost definitely. I'd say that on his PC one of those junk characters is being "translated" as a < or > which is why EDGE goes nuts at that point (it's expecting <DDF_HEADER_TAG>)

Share this post


Link to post

hahah yeah my computer isin't very good. Thanks agian. And does anyone know how to change usernames cause nathannathan isint very cool

Share this post


Link to post

Hmm, never encounted that error before....

Anyways, good to know that it's fixed. Nice to see a complaint about my mod. :P

Share this post


Link to post

haha nah you've made a good bunch of mods. Making any now ? if so put lots of bullet weapons in it, or how bout a mafia mod or a western.

Share this post


Link to post

I was thinking along the lines of demon this time.

Have you tried me, xeno's, and TDA's colab mod The Arms of Oblivion? Or my latest, alpha? :P

Share this post


Link to post

yes i have played The Arms Of Oblivion (very addictive and fun, but the pistol-grenade launcher thing takes way to long to reload) and whats this new alpha you speak of?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×