Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Springy

.lmp to video trouble.

Recommended Posts

Hi, hi, I was wondering if any of you lads/lasses could help me with this as I appear to be having trouble with my set-up for converting .lmps to video in PrBoom + 2.5.1.4 but the thing is, it's set up exactly the same as my 2.5.1.3 folder which works but in PrBoom 2.5.1.4 it doesn't appear to output my video file. Screenshot below shows the codec stuff in my folder. -timedemo nameofdemo -vidump output.mkv is what I am using and it's usually supposed to go through a very slow process but it seems to play the demo very fast which suggests that something is a miss. I have noticed that video pipe failed has been output in the std.txt. My guess is that I am missing something, I would have thought ffmpeg but my set up for 2.5.1.3 does not have that. I have included the config set-up below, too.

Spoiler

Spoiler

M_LoadDefaults: Load system defaults.
default file: C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/prboom-plus.cfg
found C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/prboom-plus.wad

PrBoom-Plus v2.5.1.4 (http://prboom-plus.sourceforge.net/)
found C:/Users/David/Desktop/Downloads/zdoom-2.7.0/doom2.wad
IWAD found: C:/Users/David/Desktop/Downloads/zdoom-2.7.0/doom2.wad
PrBoom-Plus (built Feb 26 2014 23:31:05), playing: DOOM 2: Hell on Earth
PrBoom-Plus is released under the GNU General Public license v2.0.
You are welcome to redistribute it under certain conditions.
It comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. See the file COPYING for details.
V_Init: allocate screens.
V_InitMode: using 8 bit video mode
I_CalculateRes: trying to optimize screen pitch
test case for pitch=640 is processed 42794 times for 100 msec
test case for pitch=672 is processed 45124 times for 100 msec
optimized screen pitch is 672
I_InitScreenResolution: Using resolution 640x480
found C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/prboom-plus.wad
found C:/Users/David/Desktop/Downloads/valiant/valiant.wad
Playing demo va14-441.lmp
found C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/va14-441.lmp
G_DoPlayDemo: playing demo with MBF compatibility
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/zdoom-2.7.0/doom2.wad
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/prboom-plus.wad
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/valiant/valiant.wad
adding va14-441.lmp
adding C:\Users\David\AppData\Local\Temp\prboom-plus-demoex-a04824.wad
W_InitCache
D_InitNetGame: Checking for network game.
W_Init: Init WADfiles.
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/zdoom-2.7.0/doom2.wad
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/prboom-plus-2.5.1.4.test-win32/prboom-plus.wad
adding C:/Users/David/Desktop/Downloads/valiant/valiant.wad
adding va14-441.lmp
adding C:\Users\David\AppData\Local\Temp\prboom-plus-demoex-a04824.wad
W_InitCache

Loading DEH lump from C:/Users/David/Desktop/Downloads/valiant/valiant.wad
M_Init: Init miscellaneous info.
R_Init: Init DOOM refresh daemon -
R_LoadTrigTables: Endianness...ok.
R_InitData: Textures Flats Sprites
R_Init: R_InitPlanes R_InitLightTables R_InitSkyMap R_InitTranslationsTables R_InitPatches
P_Init: Init Playloop state.
I_Init: Setting up machine state.
I_InitSound: configured audio device with 1024 samples/slice
Fluidplayer: Fluidsynth version 1.1.3
fl_init: error loading soundfont TimGM6mb.sf2
portmidiplayer device list:
MMSystem:Microsoft MIDI Mapper
MMSystem:Microsoft GS Wavetable Synth
portmidiplayer: Opening device MMSystem:Microsoft MIDI Mapper for output
I_InitSound: sound module ready
S_Init: Setting up sound.
S_Init: default sfx volume 8
HU_Init: Setting up heads up display.
I_InitGraphics: 640x480
I_UpdateVideoMode: 0xe0000000, SDL buffer, direct access
SetRatio: width/height parameters 640x480
SetRatio: storage aspect ratio 4:3
SetRatio: assuming square pixels
SetRatio: display aspect ratio 4:3
SetRatio: gl_ratio 1.600000
SetRatio: multiplier 1/1
I_CapturePrep: opening pipe "oggenc2 -r -R 22050 -q 5 - -o temp.ogg"
I_CapturePrep: opening pipe "x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer mp4 --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res 640x480 --fps 35 -"
I_CapturePrep: video pipe failed
ST_Init: Init status bar.
G_DoPlayDemo: playing demo with MBF compatibility
vorb_registersong: failed
mad_registersong failed: input buffer too small (or EOF)
db_registersong: couldn't load as tracker
Exp_RegisterSongEx: Using player portmidi midi player
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_CheckForZDoomUncompressedNodes: ZDoom uncompressed normal nodes are detected
P_LoadReject: REJECT too short (0<55778) - padded
I_ShutdownSound:
I_DemoExShutdown: removing C:\Users\David\AppData\Local\Temp\prboom-plus-demoex-a04824.wad
I_DemoExShutdown: Permission denied

Spoiler

# Video capture encoding settings
cap_soundcommand "oggenc2 -r -R %s -q 5 - -o temp.ogg"
cap_videocommand "x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer mp4 --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %wx%h --fps 35 -"
cap_muxcommand "mkvmerge -o %f output.mp4 output.ogg"
cap_tempfile1 "temp.ogg"
cap_tempfile2 "temp.mp4"
cap_remove_tempfiles 1

Cheers.

Share this post


Link to post

I can't see x264 in your 2.5.1.4 directory. Which would explain the below error:

Spoiler

I_CapturePrep: opening pipe "x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer mp4 --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res 640x480 --fps 35 -"
I_CapturePrep: video pipe failed


Copy that in and it should work okay

Share this post


Link to post

I found it and copied it across and it works, thanks. I thought I had the folder set-up the same way obviously not.

Share this post


Link to post

Sorry for the double post but I need a favour. I managed to get my Valiant map 05 demo converted but for some reason this cheeky little minx keeps crashing my laptop even upon completion of converting. I was just wondering if anyone would be able to convert this into a video for me, please. As I know a few people who like to watch them on my channel and aren't that familiar with doom demo files.

Share this post


Link to post

Instead of making another thread, I'll just ask my demo outputting questions here.
I have x264.exe, oggenc2.exe and mkvmerge.exe in the PrBoom+ folder and in the command lines I put -timedemo (for example) z301-04x149.lmp -viddump z301-04x149.mkv and I get no output in my PrBoom+ folder. I am using 2.5.1.4, and this is what video_stderr.txt says:

x264 [error]: Unknown demuxer `..'

mux_stdout.txt:

mkvmerge v5.1.0 ('And so it goes') built on Nov 28 2011 23:58:28


Error: The source file 'output.264' could not be opened successfully, or retrieving its size by seeking to the end did not work.

And finally,
stdout.txt

M_LoadDefaults: Load system defaults.
default file: C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.cfg
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad

PrBoom-Plus v2.5.1.4 (http://prboom-plus.sourceforge.net/)
I_SetAffinityMask: manual affinity mask is 1
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
IWAD found: C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
PrBoom-Plus (built Jun 23 2014 03:43:06), playing: DOOM 2: Hell on Earth
PrBoom-Plus is released under the GNU General Public license v2.0.
You are welcome to redistribute it under certain conditions.
It comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. See the file COPYING for details.
V_Init: allocate screens.
V_InitMode: using 8 bit video mode
I_CalculateRes: trying to optimize screen pitch
test case for pitch=1280 is processed 36803 times for 100 msec
test case for pitch=1312 is processed 64602 times for 100 msec
optimized screen pitch is 1312
I_InitScreenResolution: Using resolution 1280x720
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
Playing demo z301-04x149.lmp
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/z301-04x149.lmp
G_DoPlayDemo: playing demo with Doom/Doom2 v1.9 compatibility
D_InitNetGame: Checking for network game.
W_Init: Init WADfiles.
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
adding z301-04x149.lmp
W_InitCache

Loading DEH lump from C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
M_Init: Init miscellaneous info.
R_Init: Init DOOM refresh daemon -
R_LoadTrigTables: Endianness...ok.
R_InitData: Textures Flats Sprites
R_Init: R_InitPlanes R_InitLightTables R_InitSkyMap R_InitTranslationsTables R_InitPatches
P_Init: Init Playloop state.
I_Init: Setting up machine state.
I_InitSound: configured audio device with 1024 samples/slice
I_InitSound: sound module ready
S_Init: Setting up sound.
S_Init: default sfx volume 4
HU_Init: Setting up heads up display.
I_InitGraphics: 1280x720
I_UpdateVideoMode: 0x60000010, SDL buffer, direct access
SetRatio: width/height parameters 1280x720
SetRatio: storage aspect ratio 16:9
SetRatio: assuming square pixels
SetRatio: display aspect ratio 16:9
SetRatio: gl_ratio 2.133334
SetRatio: multiplier 3/4
I_CapturePrep: opening pipe "oggenc2 -r -R 22050 -q 5 - -o output.ogg"
I_CapturePrep: opening pipe "x264 -o output.264 --crf 22 --muxer auto --demuxer .."
I_CapturePrep: video pipe failed
ST_Init: Init status bar.
G_DoPlayDemo: playing demo with Doom/Doom2 v1.9 compatibility
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
Timed 4006 gametics in 676 realtics = 207.4 frames per second
I_ShutdownSound:

If you need any more info to figure this out, I will continue to post.

Share this post


Link to post

What are your video capture settings in prboom-plus.cfg, in particular cap_videocommand? From your log it looks like it's set to this:

x264 -o output.264 --crf 22 --muxer auto --demuxer ..
which is missing a few switches. It would probably work better with the line below:
x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer auto --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %wx%h --fps 35 -

Share this post


Link to post

Still no encode happening.


M_LoadDefaults: Load system defaults.
default file: C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.cfg
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad

PrBoom-Plus v2.5.1.4 (http://prboom-plus.sourceforge.net/)
I_SetAffinityMask: manual affinity mask is 1
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
IWAD found: C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
PrBoom-Plus (built Jun 23 2014 03:43:06), playing: DOOM 2: Hell on Earth
PrBoom-Plus is released under the GNU General Public license v2.0.
You are welcome to redistribute it under certain conditions.
It comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. See the file COPYING for details.
V_Init: allocate screens.
V_InitMode: using 8 bit video mode
I_CalculateRes: trying to optimize screen pitch
test case for pitch=1280 is processed 41112 times for 100 msec
test case for pitch=1312 is processed 63242 times for 100 msec
optimized screen pitch is 1312
I_InitScreenResolution: Using resolution 1280x720
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
Playing demo z301-02x050.lmp
found C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/z301-02x050.lmp
G_DoPlayDemo: playing demo with Doom/Doom2 v1.9 compatibility
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
adding z301-02x050.lmp
adding C:\Users\JASON-~1\AppData\Local\Temp\prboom-plus-demoex-a05604.wad
W_InitCache
D_InitNetGame: Checking for network game.
W_Init: Init WADfiles.
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/doom2.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/prboom-plus.wad
adding C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
adding z301-02x050.lmp
adding C:\Users\JASON-~1\AppData\Local\Temp\prboom-plus-demoex-a05604.wad
W_InitCache

Loading DEH lump from C:\Users\Jason-Alvin\Desktop\prboom-plus/zone300.wad
M_Init: Init miscellaneous info.
R_Init: Init DOOM refresh daemon -
R_LoadTrigTables: Endianness...ok.
R_InitData: Textures Flats Sprites
R_Init: R_InitPlanes R_InitLightTables R_InitSkyMap R_InitTranslationsTables R_InitPatches
P_Init: Init Playloop state.
I_Init: Setting up machine state.
I_InitSound: configured audio device with 1024 samples/slice
I_InitSound: sound module ready
S_Init: Setting up sound.
S_Init: default sfx volume 4
HU_Init: Setting up heads up display.
I_InitGraphics: 1280x720
I_UpdateVideoMode: 0x60000010, SDL buffer, direct access
SetRatio: width/height parameters 1280x720
SetRatio: storage aspect ratio 16:9
SetRatio: assuming square pixels
SetRatio: display aspect ratio 16:9
SetRatio: gl_ratio 2.133334
SetRatio: multiplier 3/4
I_CapturePrep: malformed command x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer auto --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %1280%720 --fps 35 -
ST_Init: Init status bar.
G_DoPlayDemo: playing demo with Doom/Doom2 v1.9 compatibility
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
P_GetNodesVersion: using normal BSP nodes
Timed 2009 gametics in 305 realtics = 230.5 frames per second
I_ShutdownSound:

Share this post


Link to post
Keyboard_Doomer said:

No one posted the video for you yet, so here it is from me. Let me know if you want the video in a higher screen resolution or something else differently.

Sorry for the late response as it has been very busy at work (hot weather plus the systems I work equals very serious issues). Cheers for taking the time to do that. I would normally but I believe this laptop is on its last legs as it seems to crash quite often nowadays.

Share this post


Link to post
MD922 said:

Still no encode happening.

What's in the actual prboom-plus.cfg? Just post the video capture encoding settings section.

Share this post


Link to post

# Video capture encoding settings
cap_soundcommand "oggenc2 -r -R %s -q 5 - -o output.ogg"
cap_videocommand "x264 -o output.mp4 --crf 22 --muxer auto --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %1280%720 --fps 35 -"
cap_muxcommand "mkvmerge -o %f output.264 output.ogg"
cap_tempfile1 "output.ogg"
cap_tempfile2 "output.264"
cap_remove_tempfiles 1

Share this post


Link to post

Only thing there that looks weird is the --input-res parameter, try replacing it with "--input-res 1280x720".

Share this post


Link to post

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×