Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sheepy

Broken Custom Sky Texture

Recommended Posts

Hi, I'm working on a Doom 2 .wad in SLADE3 and I'm using a custom SKY1 texture (from the Doom 1 texture pack for Doom 2 from Realm667) and while it appears in SLADE3's map editor, it does not appear in game and thus I am presented with checkered boxes.

I'm really only using this one texture from the pack as it was the only thing I ported, as I'm trying to save some space as I'm already using a gothic style texture pack. Is there anything I'm missing? I was sure I edited TEXTURE1 and PNAMES accordingly. Thanks.

Share this post


Link to post

Without knowing what exactly did you do and how does the resulting wad really look like, I can't identify the problem and I doubt anyone else can. Post the wad, please.

Share this post


Link to post

The problem is merely in your MAPINFO. It doesn't define any sky texture for MAP01, so that none is used. When you redefine a specific map in MAPINFO, previous MAPINFO definition of the same map will be forgotten by the engine.

Share this post


Link to post

What the above poster said.

Anyways, here's a basic MAPINFO lump.

map MAP01 "map name here"
{
levelnum = 1
next = "MAP02"
secretnext = "MAP31"
sky1 = "SKYNAME", 0
music = "SONGNAME"
}

Share this post


Link to post

Oh! That makes sense, I kind of figured there should've been something there in the cluster for that. I'm not really all that rounded in that side of .wad editing so I mostly just kind of have to look up everything.

I'll fix it in a jiffy, then! Thank you both so much!

edit: Or uh, maybe not. I have the new "sky1" line in my MAPINFO but it doesn't appear to have done anything.

For example, this is really all I have at the moment.

map MAP01 "wip"
next MAP02
secretnext MAP02
sky1 = "SKY1", 0
cluster 1
music D_RUNNIN

map MAP02 "idk"
next EndGame
secretnext EndGame
cluster 1
music D_STALKS

Share this post


Link to post
Sheepy said:

For example, this is really all I have at the moment.

map MAP01 "wip"
next MAP02
secretnext MAP02
sky1 = "SKY1", 0
cluster 1
music D_RUNNIN


Don't mix the syntaxes. There are several kinds of MAPINFO and you should stick to one for the entirety of the lump. Remove the = sign and it should work.

Share this post


Link to post

I did and now I'm getting this error when loading it up in Zandronum:

Execution could not continue.

Script error, "gangrel.wad:MAPINFO" line 4:
,: Unknown top level keyword

Line 4 of course being where the sky1 line is.

edit: Oh! nevermind, I fixed it. I checked what you meant by different types of MAPINFO and I was using the older ZDOOM syntax thingy. Thanks!

Share this post


Link to post

Yeah, I forgot to tell to also remove the comma.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×