• 0

Slade v3 (Map Maker and wad/pk3 editor) starting up crash.

Question

It always crashing.

I use windows 10 PRO and SLADE always crashing then executed.

 

Share this post


Link to post

11 answers to this question

  • 1

go to %APPDATA% and rename the entire SLADE3 folder to something like like broken_SLADE3; and try again.

Share this post


Link to post
  • 0
1 hour ago, scifista42 said:

Do you have Microsoft Visual C++ 2015 Runtime, which SLADE3's download page mentions as a Windows requirement?

Yes I have it.

Share this post


Link to post
  • 0

Any error message, anything? "Crash" is a broad definition.

Share this post


Link to post
  • 0

If the runtimes weren't installed, the program wouldn't even run. Here it seems to freeze on startup (the startpage is showing) and it's not a fresh install (the list of recent files on the start page isn't empty).

 

Similar things have happened before; usually the cause was a broken or corrupted configuration file. Here's what I suggest:

  1. Open a file explorer.
  2. Go to %APPDATA%\SLADE3
  3. Rename slade3.cfg to something like broken_slade3.cfg. (If you don't see any .cfg file, see this.)
  4. Start running SLADE 3 again. You'll have to run through the first configuration wizard again.
  5. If it works, please copy the content of broken_slade3.cfg to pastebin and link it to let sirjuddington and me look into the issue.

Share this post


Link to post
  • 0
5 minutes ago, bzzrak said:

Any error message, anything? "Crash" is a broad definition.

No... I downloaded MC c++ 2015 and restarted.. Still doesn't work.

Share this post


Link to post
  • 0
20 minutes ago, Gez said:

If the runtimes weren't installed, the program wouldn't even run. Here it seems to freeze on startup (the startpage is showing) and it's not a fresh install (the list of recent files on the start page isn't empty).

 

Similar things have happened before; usually the cause was a broken or corrupted configuration file. Here's what I suggest:

  1. Open a file explorer.
  2. Go to %APPDATA%\SLADE3
  3. Rename slade3.cfg to something like broken_slade3.cfg. (If you don't see any .cfg file, see this.)
  4. Start running SLADE 3 again. You'll have to run through the first configuration wizard again.
  5. If it works, please copy the content of broken_slade3.cfg to pastebin and link it to let sirjuddington and me look into the issue.

Gonna look out.

Share this post


Link to post
  • 0
24 minutes ago, Gez said:

If the runtimes weren't installed, the program wouldn't even run. Here it seems to freeze on startup (the startpage is showing) and it's not a fresh install (the list of recent files on the start page isn't empty).

 

Similar things have happened before; usually the cause was a broken or corrupted configuration file. Here's what I suggest:

  1. Open a file explorer.
  2. Go to %APPDATA%\SLADE3
  3. Rename slade3.cfg to something like broken_slade3.cfg. (If you don't see any .cfg file, see this.)
  4. Start running SLADE 3 again. You'll have to run through the first configuration wizard again.
  5. If it works, please copy the content of broken_slade3.cfg to pastebin and link it to let sirjuddington and me look into the issue.

I did correctly but doesn't work. keeps crashing. https://pastebin.com/ruGEBg9c

Share this post


Link to post
  • 0
5 minutes ago, Gez said:

go to %APPDATA% and rename the entire SLADE3 folder to something like like broken_SLADE3; and try again.

I did like few times. But I forgot say that... Then still I have broken SLADE3.cfg I always opening Slade.exe until stop crashing... After that now works normally if I don't close it. If I close it, I need do this again.

Share this post


Link to post
  • 0

I don't get an insta-crash starting up SLADE3, but I can't get SLADE3 to open ANYTHING at all on Windows 7 Pro x64! 

It doesn't matter if I try to open a folder a .WAD a .PK3 or a .ZIP or even open a folder on any HDD/SSD, SLADE3 hangs for 5 seconds and then windows 7 blasts its critical error buzzer and I get a message in regards to an unhandled exception error, and if I click abort it quits.  If I click retry it quits, and if I click ignore it freezes and SLADE3's process has to be killed in task manager! 

I am trying to get a .pk3 together of my UltraHD texture pack demo with the game overrides included in folders inside the hires folder (doom.doom, doom.doom2, doom.doom2.plutonia, & doom.doom2.tnt) but if I just add them to the pk3 with a zip program no textures get loaded at all, same with having those folders outside of, and alongside the hires folder.  I can't check it in SLADE 3 as it crashes when attempting to open ANY file or folder.  I tried the renaming of slade3.cfg to broken-slade3.cfg and running the config again and I do have the VC 2015 redist installed, but no dice. 

 

I would really like to figure out how to have the main textures and the game specific overrides in one .pk3 file before I have enough new content to upload the second tech demo to ModDB.

 

Event Viewer isn't showing the details of the crash but I bet my balls it's an "Access Violation (0xc00000005)" exception crash.

Edited by hoover1979
Updating information, fixing typos.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now