Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
Jaws In Space

SLADE 3 will not convert PNG to FLAT

Question

So I'm having an issue with SLADE where it will not convert some PNG's into FLATS. As you can see below I imported 14 PNG graphics & used the "convert to" option & the results was that one graphic was turned into a Flat while the remainder were turned into unknown entries.

Blargh.png.29e40f13fc92f61329b5f7fe16d4951a.png

For the Perdition's Gate Resurgence texture pack I tried to bypass this problem by first converting the PNG's to DOOM graphics & then converting them into FLATS. This appeared to work in the editor, but once you try them with a source port like PRBoom it will not recognize the flats. I didn't notice this issue until I actually started using them in game. I've never created a texture pack from scratch before so I'm not sure if there is something special that I should have done that I don't know about.

 

The texture pack in question.

PG Resurge Texture pack

A map you can use to see the crash in PRBoom, WIRES03 is displayed as the cause of the crash on this map.

JAWS PRG

The PNG's in question

PG Resurge Flat PNG's

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

The flats themselves seem to be OK. But in "PG Resurge E1 tex.wad" there's an orphan F_END among the flats and in between flat TMWOODF and the flat-name-section marker RAVAGE. After deleting that F_END "JAWS _PGR.wad" seem to run correctly in PrBoom.

Share this post


Link to post
  • 1

Try converting them to flats, save and quit SLADE. Restart SLADE and see if they are now recognized as flats, then save again. Odd that it would not be recognized in game or cause a crash, from what I've understood in the past this is just a SLADE display error.

Share this post


Link to post
  • 0
45 minutes ago, Nevander said:

Try converting them to flats, save and quit SLADE. Restart SLADE and see if they are now recognized as flats, then save again. Odd that it would not be recognized in game or cause a crash, from what I've understood in the past this is just a SLADE display error.

It seems that I had 2 issues here. This solves the problem of the Unknown entries.

 

49 minutes ago, dl_simc said:

The flats themselves seem to be OK. But in "PG Resurge E1 tex.wad" there's an orphan F_END among the flats and in between flat TMWOODF and the flat-name-section marker RAVAGE. After deleting that F_END "JAWS _PGR.wad" seem to run correctly in PrBoom.

This solved the issue of PRBoom crashing. That F_END that you mentioned was part of Perdition's Gate & thought that it was simply a FLAT that could be used, didn't realize that by sharing the name of the end marker that it would cause problems.

 

Thanks to both of you :)

Share this post


Link to post
  • 0

I was surprised when I found out that this bug is still present in SLADE. What a pity.

Share this post


Link to post
  • 0

..one of the functions that works in XWE :V Just double click the "flats" tab- and it imports without a hitch!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×