Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
A7MAD

Audio with Viddump command

Recommended Posts

I would like to use the vid dump command for converting lmps to video files , however I am assuming that the vid dump command does not copy midi music(assuming) . Is there a way to get past this? or should I just give up.

Share this post


Link to post

Your midi player needs to be fluidsynth -- snd_midiplayer "fluidsynth" in the cfg file. 

 

These are the rest of my settings in prB+ 2.5.1.5. 

 

Spoiler

# Video capture encoding settings
cap_soundcommand          "oggenc2 -r -R %s -q 5 - -o output.ogg"
cap_videocommand          "x264 -o output.264 --crf 22 --muxer auto --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %wx%h --fps 60 -"
cap_muxcommand            "mkvmerge -o %f output.264 output.ogg"
cap_tempfile1             "output.ogg"
cap_tempfile2             "output.264"
cap_remove_tempfiles          1
cap_fps                      60

 

2.5.1.4 is the same but without the fps stuff.

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, rdwpa said:

Your midi player needs to be fluidsynth -- snd_midiplayer "fluidsynth" in the cfg file. 

 

These are the rest of my settings in prB+ 2.5.1.5. 

 

  Hide contents

# Video capture encoding settings
cap_soundcommand          "oggenc2 -r -R %s -q 5 - -o output.ogg"
cap_videocommand          "x264 -o output.264 --crf 22 --muxer auto --demuxer raw --input-csp rgb --input-depth 8 --input-res %wx%h --fps 60 -"
cap_muxcommand            "mkvmerge -o %f output.264 output.ogg"
cap_tempfile1             "output.ogg"
cap_tempfile2             "output.264"
cap_remove_tempfiles          1
cap_fps                      60

 

2.5.1.4 is the same but without the fps stuff.

 

That did not fix my issue. I set my midiplayer to fluidsynth and I still cant seem to get the audio to work. Here is some useful information that might help:

 

-I use Glboom-plus v2.5.1.5

-I use a different soundfont that the original soundfont that came with the installation of prboom-plus/glboom-plus

Share this post


Link to post

I'd make sure the soundfont is specified in the config properly here and is in the same folder as your exe: 

 

Quote

snd_midiplayer            "fluidsynth"
snd_soundfont             "GM2.sf2"

 

5 minutes ago, A7MAD said:

and I still cant seem to get the audio to work

 

Are you referring to just midi or all audio? Those terms aren't interchangeable. 

 

Share this post


Link to post
18 minutes ago, rehelekretep said:

there wont be any audio while youre outputting - do you have audio when you playback the video file?

Nope 

Share this post


Link to post

 

1 hour ago, rehelekretep said:

put up your viderror, sounderror, muxerror .txt files and someone can have a look at them.

Ok I will put it up in just a couple of minutes

Share this post


Link to post

Sound:

Encoding standard input to
         "output.ogg"
at quality 5.00
    Encoding [ 0m10s so far] |     Encoding [ 0m13s so far] /     Encoding [ 0m17s so far] -

Done encoding file "output.ogg"

    File length:  0m 02.0s
    Elapsed time: 0m 17.0s
    Rate:         0.1304
    Average bitrate: 85.1 kb/s

 

 

Video:

raw [info]: 1366x768p 0:0 @ 60/1 fps (cfr)
resize [warning]: converting from rgb24 to yuv420p
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
x264 [info]: profile High, level 4.2
[swscaler @ 0000000001718140] Warning: data is not aligned! This can lead to a speedloss
1 frames: 0.21 fps, 28618.08 kb/s   5 frames: 0.97 fps, 8407.68 kb/s   8 frames: 1.47 fps, 7583.40 kb/s   12 frames: 2.08 fps, 6988.24 kb/s   16 frames: 2.60 fps, 7555.83 kb/s   19 frames: 2.95 fps, 7471.63 kb/s   22 frames: 3.27 fps, 7483.90 kb/s   25 frames: 3.56 fps, 7793.18 kb/s   28 frames: 3.84 fps, 8364.82 kb/s   32 frames: 4.18 fps, 8901.69 kb/s   35 frames: 4.39 fps, 8922.09 kb/s   38 frames: 4.61 fps, 8840.00 kb/s   41 frames: 4.82 fps, 8676.44 kb/s   45 frames: 5.11 fps, 8399.57 kb/s   50 frames: 5.49 fps, 8430.10 kb/s   56 frames: 5.94 fps, 7546.43 kb/s   61 frames: 6.27 fps, 6932.36 kb/s   66 frames: 6.58 fps, 6427.78 kb/s   70 frames: 6.81 fps, 6065.21 kb/s   74 frames: 7.01 fps, 5738.94 kb/s   78 frames: 7.21 fps, 5445.99 kb/s   83 frames: 7.46 fps, 5129.53 kb/s   110 frames: 9.58 fps, 4426.88 kb/s   114 frames: 9.70 fps, 4572.99 kb/s   120 frames: 9.90 fps, 4747.23 kb/s   125 frames: 10.05 fps, 4728.49 kb/s                                                                                   x264 [info]: frame I:3     Avg QP:22.87  size: 84917
x264 [info]: frame P:60    Avg QP:26.36  size: 15626
x264 [info]: frame B:70    Avg QP:31.37  size:  2017
x264 [info]: consecutive B-frames: 24.1% 13.5% 11.3% 51.1%
x264 [info]: mb I  I16..4: 28.5% 36.7% 34.8%
x264 [info]: mb P  I16..4:  4.3%  9.4%  3.2%  P16..4: 29.4%  7.1%  3.8%  0.0%  0.0%    skip:42.7%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.2%  0.1%  0.0%  B16..8: 14.8%  2.0%  0.3%  direct: 0.5%  skip:82.0%  L0:54.0% L1:44.4% BI: 1.5%
x264 [info]: 8x8 transform intra:50.8% inter:78.3%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 44.9% 82.9% 66.0% inter: 5.6% 12.7% 4.1%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 52% 31%  9%  8%
x264 [info]: i8 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 23% 24% 27%  4%  4%  4%  6%  3%  5%
x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 41% 33% 13%  2%  2%  2%  3%  2%  2%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 46% 27% 20%  7%
x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.0% UV:0.0%
x264 [info]: ref P L0: 69.4% 10.8% 10.9%  8.8%
x264 [info]: ref B L0: 87.6% 10.8%  1.6%
x264 [info]: ref B L1: 96.3%  3.7%
x264 [info]: kb/s:4812.76

encoded 133 frames, 10.54 fps, 4812.76 kb/s

 


 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×