• 0

Replacing music with XWE

Question

When I put maps in XWE to change the music, all that comes up, is blank. I've tried exiting and re-opening the program, and it didn't do anything. Can anyone help me with this?

Share this post


Link to post

12 answers to this question

  • 1

XWE corrupts the wad if you have it open both in the program and Doom Builder, generally. Go with Slade - the workflow is the same.

1 person likes this

Share this post


Link to post
  • 1

Ok... this should be very simple.

  1. Open XWE or SLADE or whatever
  2. Import your MIDI file
  3. Name it the same name of the original you are replacing (i.e. NEWMIDI.mid becomes D_RUNNIN.mid)
  4. Save WAD
  5. Finished

Share this post


Link to post
  • 0

You've created a .wad in Doom Builder? If so, it should be as simple as opening your .wad with XWE, importing your MIDI file and renaming it to D_RUNNIN, assuming it's map01.

1 person likes this

Share this post


Link to post
  • 0

Slade is better than XWE. At least Slade gets updates and doesn't corrupt wads. And you can do the same thing like importing midi and renaming it in D_RUNNIN(or in other music lump name) or adding texture packs. 

Share this post


Link to post
  • 0

But I can never get Slade to work in the first place. There's an error message saying that a program is missing from my computer, and I can't fix it.

Share this post


Link to post
  • 0

When Slade3 does not work correctly it is usually as a result of the missing Microsoft Visual C++ 2015 Runtime.

See the download page.

 

If that does not help, then SlumpED , the ancient predecessor of Slade3 is better than XWE.

 

Edited by Kappes Buur
2 people like this

Share this post


Link to post
  • 0

When I downloaded it, I just pressed repair, and its been around %80 for the past 20 minutes.

1 person likes this

Share this post


Link to post
  • 0

Issues with running Slade aside, did you manage to import your MIDI in the mean time? The process is essentially the same in either program

Share this post


Link to post
  • 0

Now when I try to start SlumpED, it says that MSVCP71.dll is missing from my computer.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now