Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

thatdrnstump

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About thatdrnstump

  • Rank
    Warming Up
  1. thatdrnstump

    ERROR!

    I have used Legacy in the past with no troubles. What is "RUN TIME"? Also, while in console for Doom.wad, I attempted to ADDFILE P.WAD I have in the directory, console confirmed the load of M1-M9, showed the lump load of 100, but when warping to map for Pwad it crashes stating "cannot find flat 19". Can you tell me anything to try? Thanx
  2. thatdrnstump

    Loading wads ingame with Zdoom

    In the IE pages in Legacy Docs folder included with Legacy it states to use command "ADDFILE" to load Pwads in-game. While in console for Doom.wad, I attempted to ADDFILE P.WAD I have in the directory, the console confirmed the load of M1-M9, showed the lump load of 100, but when warping to map from Pwad it crashes, stating "cannot find flat 19". Can you tell me anything to try? Thank you
  3. thatdrnstump

    Doom 1.9 Demo

    Since my last post I acquired ZDoom and Legacy. I have figured out the Doom wads(1&2), but I cannot figure out a way to run others, like Simpdoom, Rage20 and other singles and dehacked multiple maps. I always get the error Must use main wad ,D1 D1 Heretic1 and such. Even from the console I cannot load a external.I am nearing my wit's end!
  4. thatdrnstump

    What is a "port", how is it used/installed?

    Thanks people, much appreciated!
  5. thatdrnstump

    Help with Ports

    Can someone be more helpful than the Txt that came with Zdoom? The only wad in the same folder is Doom1, but I want to run others, and it wont detect them even when introduced singly. What I want to know is where do I use the correct commands? Zdoom is nothing like leagacy.
  6. thatdrnstump

    What is a "port", how is it used/installed?

    I installed Legacy, and it is good play AND the sound works! . Although I cannot load any wad except main wads, none of the single maps I have, is there a way to combine wads?
  7. thatdrnstump

    Help with Ports

    I was having trouble with sound FX, but since I installed DoomLegacy there has been nosuch problems, and the options had me goin in my britches, awesome play! But, I have tried to load other Pwads and Iwads and it will not accept them, tells me to direct ONLY main wads for D1 D2,Ultdoom, Heretic1 -2. Can I load the partial wads I have gathered by some setting changes? Like Coop, MOthership?
  8. thatdrnstump

    Doom 1.9 Demo

    The Doom I have is the final release of episode one. Iguess I need to break down and buy a good sound card, and video card to play Doom3. I just do not understand why the sound FX will work on initial launch of the game and quit FX every start after, no matter if I start from SETUP or DOOM.EXE. The same results every time, I like the FX! OH, and what is a source port, and how is it used? Is it a physical port, or software?
  9. The more I read info on doom, the more I come across source ports. What are they? How are they utilized? I am good on a PC, but that subject seems very advanced. I have Doom 1, and 2 on my 233 mmx, 64 Mb ram machine, and they run well in DOS while windows is running, except for issues with sound FX. Though my card is blaster compatible, no FX. Would a new source port fix this? Thanks in advance
  10. thatdrnstump

    Doom 1.9 Demo

    Thanks=-)
  11. thatdrnstump

    Doom 1.9 Demo

    I have installed 1.9, here is the procedure I used- downloaded zipped file to My Briefcase on my desktop, created new folder in C drive, unzipped DOOM into it, double clicked INSTALL icon, inflated the files to same folder in C drive. Went to SETUP, set my parameters and played. The sound FX were good, the music worked fine. Then I created a shortcut to the LAUNCH EXE. That is when the sound FX stops. The music plays fine all the time. Only after deleting everything, and installing the game again does it work. But again, only the initial launch from the setup exe lets the FX be audible. I have even changed all the IRQ's for the 5 devices associated with my sound card, trying to match what Doom requires. It is ALS100 Avance Logic, incorporating a Avance FM synthesiser(wdm), MPU-401 Device (wdm), Game Port, Wave Audio Device (wdm), Wave Device For Voice Modem. I am very irritated that the FX will work the first launch from setup, then quit launching from Doom exe. The MPU 401 lists NO DMA's, so I cannot imagine Doom is trying to use it. My processor is Pentium 233 MMX, 64 Mb RAM, Win 98SE. Can you help me figure this out? Thank you in advance
×