Transporting group of monsters

I'm using Doom in hexen and can't get all monsters to transport at once.
What I do is make a seperate room with these monsters in them and give them all the same tag (1). Then I create the area where I want them to transport to and give that a tag (2) and then I put down the same amount of teleport destination icons as there are monsters (3)

Then, on the line def that I want to transport these monsters I select: teleport group:

Group ID: 1 Source ID: 2 Target ID: 3

But for some reaon not all of them transport. Why is this? How do I fix it?

Share this post


Link to post

This Example: TELEPORT_GROUP uses an Open script, but you can use a linedef trigger just as well.

TELEPORT_GROUP.wad

Teleports the specified group of actors from one area to another
while keeping their same positions relative to each other.

Note:
'relative to each other' means to pay close attention to:
1. the location of the teleport destinations
2. the direction pointer of the teleport destinations

77:TeleportGroup (tid, source, destination, movesource, fog)

tid: The TID of the actor(s) to teleport.
If 0, teleports the activator only.

source: The spot relative to which to teleport.
This must be a teleport destination object.

destination: The destination spot relative to which to spawn,
which must also be a teleport destination.

movesource: If 1, the source object teleports along with the other actors

fog: Set to 1 to use teleport fog, or 0 to teleport without.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now