Sound desync in big maps (GZDoom)

Lately I noticed a really strange bug in GZDoom. All my 3 svn's have it. On some really large maps weird sound desync problems appear. Sometimes sounds play normally, sometimes delayed, and sometimes not at all. It also seems to only happen to some sounds...

This bug happened to me on The island 2 and also on the huge maps that come after you fight Korax in Serpent:Resurrection. I recall playing The Island 2 in 2008 and had no problems (on ZDoom). Apparently this problem also happens in ZDoom (as some people noted on Island 2's idgames page). Does anyone know any way to fix this except downloading an old as hell (G)ZDoom release?

Share this post


Link to post

I ran into the same problem in Sunder map04 (I think, the one with all the crushers). Perhaps increasing the number of sound channels could work? I don't know, honestly.

You'd probably be better off posting a bug report in the ZDoom forums.

Share this post


Link to post
Phml said:

Perhaps increasing the number of sound channels could work? I don't know, honestly.

Will definitely try that

Phml said:
You'd probably be better off posting a bug report in the ZDoom forums. [/B]

I already did, but thanks for the suggestion.

EDIT:Upon playing with the sound channels I managed to reduce the desync a lot. It's still like 0.3 of a second off, but it's much better than it used to be. Thank you a lot, you've been of great help!

Share this post


Link to post

Managed to get it working fine right now, no more desync. If anyone is interested in how to fix this, you should make the "buffer size" and "sound channels" have a matching number. You can find both somewhere in the sound options.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now