Old risen 3D version

Downloaded them years ago from a mirror on Doom Wad Station, which is still there though the current files are a couple of years newer.

Share this post


Link to post

Ok so it works with the model packs but theres a major flaw.. For some reason when i try to move around theres like a 1.5 second delay. and i installed the update. and it still does it. what must i do??

Share this post


Link to post

I'll see if I can replicate the problem. What version of Windows are you running it under?

Share this post


Link to post

No noticeable pauses on my XP desktop though there were on the old laptop, mainly when changing and firing weapons. Try disabling vertical sync in the control panel's video options.

Share this post


Link to post

i fixed it i was looking in the luancher options today and there was a framerate thing and i unchecked it and now its fine. thanks though. would you happen to have the hi res texture exes? i would download them myself but the risen 3d website seems to have trouble when downloading something

Share this post


Link to post

The old texture sets? I have them - BUT - there's a "do not distribute" clause in their text file. Depending on which set you're after (2005 or 2008) I'd need permission from Abbs or Hawkwind before putting them up on MediaFire.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now