Sign in to follow this  
Followers 0

Unreliable Undo's

If you copy something from one WAD to another and then undo it. The WAD which you copied to get's made into the WAD the data was copied from which means the user loses the copied to WAD.

Share this post


Link to post

I have noticed this and wasn't able to verbalize exactly what was going on, I lost my wad twice this way. Thank goodness for wad backups.

Share this post


Link to post

When I read what you said, I thought, 'ah, this'll be an easy bug to fix.' However, I looked at the code and when the user closes a file, or opens a new one, Undo is properly reset.

I've tried this just now, and could not reproduce the error. Here's what I did:
- Opened WAD #1
- Selected a bunch of entries
- Edit|Copy
- Opened WAD #2
- Edit|Paste
So far so good.
- Undo (Paste ### entries)
WAD #2 is back to normal.

Did you do something different?

Share this post


Link to post

I did 2 copies in WAD one (I copied too many entriesm forgot that copies don't overwrite and copied the ones I needed)

Share this post


Link to post

I'm sorry, I didn't get that... Could you write it down step-by-step (like I did above) how to reproduce this bug? It would be great help to find the problem.

Share this post


Link to post

- Opened WAD #1
- Selected a bunch of entries
- Edit|Copy
- Selected another bunch bunch of entries
- Edit|Copy
- Opened WAD #2
- Edit|Paste
So far so good.
- Undo (Paste ### entries)
WAD #2 becomes an old version of WAD #1

Share this post


Link to post

Umm, it doesn't to that for me... It's fine with multiple copies. Are you sure you're using the latest version?

Two things to check:
- Do you have "Cut and Copy commands empty clipboard first" checked under options? (I don't.)
- Right after you open WAD #2, if you go to the Edit menu, Undo is disabled, right? (Which means, there's nothing to undo yet, so your Paste will be the first command performed, so the Undo will save a backup of THIS wad, that is WAD #2...)

Also, can anyone else reproduce this problem?

Share this post


Link to post
Csabo said:

Two things to check:
- Do you have "Cut and Copy commands empty clipboard first" checked under options? (I don't.)


I don't have it on.


- Right after you open WAD #2, if you go to the Edit menu, Undo is disabled, right? (Which means, there's nothing to undo yet, so your Paste will be the first command performed, so the Undo will save a backup of THIS wad, that is WAD #2...)


It's disabled in the latest one. (21/8/05) but in the last on I had before my HD was reformatted (23/07, IIRC) I don't think it was. Maybe it was the source of the problem.

Share this post


Link to post

[...] was the source of the problem.
So does that mean it no longer happens, problem solved?

Share this post


Link to post

Well this just happened to me:

Loaded entries into wad 1.
Opened wad 2.
Did a series of colour remaps, saving the changes to the lump several times.
Undid all the colour remaps in wad 2.
Undid the entry loads in wad 1.

Wad 2 was overwritten and is now wad 1.

Share this post


Link to post

I have no idea where the bug could be... I can't reproduce it readily. When you open a new WAD, the Undo is always reset. Maybe one of your files is read-only?

If you get to a point that you can always reproduce it with a number of steps, email me the WAD and tell me what to do to get the bug. That's about the only way I'll be able to find it.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0