Severed bunny head
User Profile | Member List | F.A.Q | Privacy Policy | New Blog | Search Forums | Forums Home
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Doom Editing > [Resolved] Weapon Decorate Help
 
Author
All times are GMT. The time now is 21:50. Post New Thread    Post A Reply
Flammable
Mini-Member


Posts: 55
Registered: 07-13


Hi, i having a problem with altfire. I want my plasmagun have altfire
and be something like plasma shotgun. The problem is that when Cells are out it still can shoot with zero ammo... How do i resolve it?

There is my code

//Weapon: Plasma2
//By: Flammable4444

ACTOR PlasmaRifle : DoomWeapon 2004
{
Game Doom
SpawnID 30
Weapon.SelectionOrder 100
Weapon.AmmoUse 1
Weapon.AmmoGive 50
Weapon.AmmoType "Cell"
Inventory.PickupMessage "$GOTPLASMA"
Tag "$TAG_PLASMARIFLE"
States
{
Ready:
PLSG A 1 A_WeaponReady
Loop
Deselect:
PLSG A 1 A_Lower
Loop
Select:
PLSG A 1 A_Raise
Loop
Fire:
PLSG A 3 A_FirePlasma
PLSG B 20 A_ReFire
Goto Ready
AltFire:
PLSF B 30
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 0, 1, 0, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 5, 1, -1, 10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -7, 1, 3, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 7, 1, -3, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 5, 1, 1, -10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -5, 1, 1, 10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -5, 1, -1, -10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 0, 1, 0, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 5, 1, -1, 10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -7, 1, 3, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 7, 1, -3, 0)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", 5, 1, 1, -10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -5, 1, 1, 10)
PLSG A 0 A_FireCustomMissile("PlasmaBall", -5, 1, -1, -10)
PLSG A 0 A_TakeInventory("Cell", 20)
Goto Ready
Flash:
PLSF A 4 Bright A_Light1
Goto LightDone
PLSF B 4 Bright A_Light1
Goto LightDone
Spawn:
PLAS A -1
Stop
}
}

Last edited by Flammable on Oct 8 2013 at 11:46

Old Post Oct 7 2013 19:08 #
Flammable is offline || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Krispy
Senior Member


Posts: 1250
Registered: 02-12


Try using Weapon.AmmoUse2 instead of Takeinventory.

Also set the Weapon.AmmoType2 property.

Old Post Oct 7 2013 19:38 #
Krispy is offline Youtube || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Flammable
Mini-Member


Posts: 55
Registered: 07-13



Krispy said:
Try using Weapon.AmmoUse2 instead of Takeinventory.

Also set the Weapon.AmmoType2 property.

Works just as it should work, You are awesome, realy :)

Old Post Oct 8 2013 11:45 #
Flammable is offline || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
Krispy
Senior Member


Posts: 1250
Registered: 02-12


Always glad to help :)

Old Post Oct 8 2013 19:05 #
Krispy is offline Youtube || Blog || PM || Search || Add Buddy IP || Edit || Quote
All times are GMT. The time now is 21:50. Post New Thread    Post A Reply
 
Doomworld Forums : Powered by vBulletin version 2.2.5 Doomworld Forums > Classic Doom > Doom Editing > [Resolved] Weapon Decorate Help

Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are OFF
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - Doomworld >

Powered by: vBulletin Version 2.2.5
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.